Nettisivusi ansaitsevat hyvän kodin

Webhotellin eli nettisivujesi kodin valintaan on syytä kiinnittää huomiota. Tee valinta ajatellen, että se on sijoitus tulevaisuuteen. Webhotelin vaihtaminen on aikaa vievää ja maksaa, joten valitse kerralla hyvä.

Haluatko maksaa samasta asiasta kuukaudessa 3,50€ vai 40,00€ ? Hinta ei ole näissä asioissa laadun tae! Hyvä ja halpa vaihtoehto on olemassa.

Palvelun laatua voi mitata yksikertaisesti ns. ”downtimella” eli ajalla jonka nettisivusi ovat poissa näkyvistä palveluntarjoajan sisäisistä ongelmista johtuen. Näistä harvoin löytyy tilastoja, joten palveluntarjoajaa valitessa kannattaa turvautua asiantuntijaan. Meitä asiantuntijoitakin toki on moneen junaan ja osa saa jopa provikkaa asiakkaidensa ohjaamisesta tietylle palveluntarjoajalle. Toiset taas voivat antaa asiakkaalle mahdollisuuden saada 20% alennus webhotellin kuluista 😉

Harvoin löytyy hyvää ja halpaa, jos kyseessä on vaikka auto. Webhotellien kanssa tämä on täysin mahdollista, kunhan huolehdit muutamasta asiasta valintaa tehdessäsi. Mieti mitä tarvitset. Eri palveluntarjoajilla paketit ovat eri sisältöisiä. Eri yrityksillä tarpeet ovat erilaisia. Se, että sivuja tehdään yritykselle ei tarkoita sitä, että heti pitäisi valita PRO- tai Yritys-paketti. Harva S-vaatekoon ihminen ostaa koon XL-kokoisia housuja ”kaiken varalta”.

Yleensä webhotelli-paketin sisältöön voi olla määritetty liikennemäärä ja / tai yhtäaikaisten yhteyksien määrä. Jos tarkoituksenasi on tarjota verkkokursseja ja videosisältöä, kiinnitä huomiota näihin. Muurareiden ja kampaamoiden tarpeen taso tässä on ihan muuta kuin edellä mainituilla.

Levytila on yhteenlaskettu tila sivustollesi ja sähköposteillesi. Sivusto ei vaadi tilaa paljon, jos et myy verkkokaupassasi kuvia tai muita ladattavia tuotteita. Niistä kertyy gigatavuja yllättävän nopeasti. Sähköpostiesi vaatima tila on vain ja ainoastaan postien käyttäjästä kiinni. Tässä kohtaa Sinun tulee miettiä, haluatko hillota vanhoja ja tarpeettomia liitetiedostollisia posteja palvelimella vai poistatko ne.

Sähköpostilaatikoita ei ole kaikissa halvemmissa paketeissa. Sähköposti omalla domainillasi kuitenkin on hyvä olla, edes yksi. Aiemminkin olen maininnut näistä suomikaksnelosista ja gmaileista yrityskäytössä; ne eivät anna ammattimaista kuvaa.

Ja vielä yksi, eli varmuuskopiot. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu ja näin ollen mieti jälleen onko sivustollasi tai sähköposteissasi kuinka korvaamatonta tietoa?

Kaikki edellä mainittu voi valintavaiheessa perustua arvioihin ja pakettia voi yleensä päivittää lennosta isommaksi. Älä maksa turhasta.

Markkinoilla on monenlaista suharia. Valitettavasti. Valitse siis yritys joka on toiminut jo pidempään. Asiakaspalvelussakin on huimia eroja! Osa firmoista vastaa posteihin ja auttaa ongelmissa heti. Joistain paikoista saat sähköpostiisi vain numerosarjan jolla keikka on kirjattu ja varsinaista apua saa odottaa jopa viikkoja. Oma porukkansa ovat sitten nämä, joilla löytyy hintalappu kaikelle. Tarkoitan tällä esimerkiksi erikseen korkeaksi hinnoiteltuja töitä, jollainen voi olla vaikka se varmuuskopion palauttaminen tai sähköpostin salasanan resetointi. Olen törmännyt myös palveluntarjoajiin, joilta ei saa suoraa vastausta yhtään mihinkään ongelmaan. Ympäripyöreyksillä ei tee mitään.