Paranna hakukonenäkyvyyttäsi ilmaiseksi

Keinoja hakukonenäkyvyyden parantamiseen on monia. Tämä kirjoitus käsittelee ensisijaisesti Googlen MyBusiness- palvelua, joka on täysin toimialariippumaton.

Loihakka oy on perheyrityksemme ja luonnollisesti Loihakan nettihommat ovat minun heiniäni, joten käytän tässä Loihakkaa esimerkkinä ilmaisen hakukonenäkyvyyden hyödyntämisessä. Kirjoitin hakuun ”husky oulu” ja selaimeen avautuva näkymä on tällainen

Näkymässä oikealla on laatikko, jossa näkyy Google My Businessiin määritetyt tiedot.  Palvelu tarjoaa soittamisen, sivuston ja ajo-ohjeet yhdellä klikkauksella. Ajo-ohjeet tosin vaativat käyntiosoitteen määrittämisen ja se ei onneksi ole välttämätöntä, koska monet (kuten minäkin 🙂 ) tekevät töitään kodistaan käsin.

Palveluun voi siis lisätä yhteystietojen lisäksi esimerkiksi aukioloajat, joita tässä tapauksessa ei yrityksen toimintamallin vuoksi ei ole määritetty.

Voit lisätä myös kuvia yrityksestäsi ja asiakkaasi voivat lisätä kuvia yrityksellesi, kuten myös arviointeja.

Päätät siis ihan täysin itse mitä haluat ihmisten näkevän, kun he tekevät Google- tai Google Maps-haun yrityksestäsi. Google My Businessista löydät työkalut ja se kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön! Otat sen käyttöön helposti täällä: Google MyBusiness. Klikkaa vain ”Aloita Nyt”.

Tuosta ylläolevasta kuvasta on tässä kohtaa pakko mainita vielä sen verran, että Loihakka ei ole koskaan maksanut euroakaan nettinäkyvyydestä ulkopuolisille toimijoille.  Kaikki on tehty ilmaisilla työkaluilla.